Borgå 4H  /  Ut i världen

Nordiskt 4H-läger 20-27.7.2019

En oförglömlig lägervecka, för dig som är mellan 14-29 år, tillsammans med närmare 1000 andra 4H:are från Finland, Norge, Danmark och Sverige. Övernattning i egna tält och en massa skojigt program om dagarna tillsammans med andra nordbor, allt från bekantningslekar till utfärder på Bornholm. Temat för lägret är ”Community across boarders”.

Vi åker till lägret tillsammans med buss. Start vid Åbo hamn på morgonen fredagen 19.7. Tillbaka i Åbo hamn är vi söndag morgon 28.7.

Deltagaravgiften är omkring 550-600 €/person.

Anmäl dig via den elektroniska anmälningsblanketten senast 20 maj 2019.
Anmälan är bindande fr.o.m. 10 maj, ifall du inte inhiberat ditt deltagande innan dess till petra.ingo@fs4h.fi, tel. 043 824 8703.

Här hittar du lägersajten

Kontaktperson:

Europeiskt rally 18-25.8.2019

Den europeiska ungdomsveckan (Rally) samlar varje sommar ett hundratal ungdomar över 18 år från merparten av medlemsländerna. Temat variera från år till år. Programmet varvas med lärorika workshoppar och de mest fantasifyllda lekar. Denna fartfyllda vecka är garanterat en minnesvärd upplevelse. Om du är fyllda 18 år, ta chansen och delta i en europeisk aktivitetsvecka med uppemot 100 deltagare.

År 2019 arrangeras Rally i Cirencester, England (ca 140 km från London).

Finlands svenska 4H skickar 4 medlemmar till eventet. Vi publicerar mer information och öppnar möjligheten att anmäla sig genast RYE har publicerat sin Call for Participants.

Seminariet arrangeras av 4H:s europeiska platform Rural Youth Europe (RYE).

Kontaktperson:

IFYE- och SIRYE-utbytesprogram

Via 4H har du också möjlighet att åka utomlands på olika långa utbyten, allt från 3 veckor till 6 månader. Åldergränsen för utbyten är mellan 16-19 år beroende på vilket land du åker till. Under ditt utbyte bor du hos en värdfamilj. Hos familjen får du bekanta dig med deras vardag, lära känna nya människor och träna dina språkkunskaper.

4H-utbyten är till för 4H-medlemmar och arrangeras av Suomen 4H-liitto. Du betalar själv dina resor, försäkringar, eventuella vaccineringar och personliga utgifter, så som inköp. I destinationslandet står den mottagande organisationen och värdfamiljen för logi, mat och resekostnader lokalt.

Vid utbyten som riktar sig till 16-18-åringar betalas en programavgift som inkluderar även flygresorna.

Destinationsländer år 2019 är Österrike, Kanada, Nord-Irland, Tyskland, Skottland, Schweiz, Taiwan, USA och Wales.

Läs mer om utbytesprogrammen på Suomen 4H-liittos sajt.